Henrik om: Forskning på anodyspareunia

Hei folkens!

Jeg heter Henrik Leirtun, går tredjeåret på psykologi og er leder for gruppen sosiale arrangementer i SPU. Vi står for alt av gøy, fra Halloweenfest (det braker løs på Stift den 31.10.18!), ymse kosekvelder og Nyttårsballet i januar (følg med for mer info utover høsten!). Ta gjerne kontakt med meg om du har noen kule ideer til fete arrangementer for alle psykologistudentene!

Henrik redigert

Det er derimot ikke SPU jeg skal snakke om nå, men mitt forskningsprosjekt til min bachelorgrad. Jeg skriver nemlig om noe ganske nytt innenfor forskning, og som du sikkert ikke har hørt mye om, nemlig anodyspareunia. Nå lurer du sikkert veldig på hva det betyr- anodyspareunia betyr smerte ved anal penetrasjon. Nærmere bestemt skal jeg forske på mulige årsaker og korrelasjoner til AD hos homofile menn i Norge. Har det sammenheng med psykiske lidelser? Fører det til lavere livskvalitet? Dette er bare noen få av de mange spørsmålene jeg ønsker å finne svaret på.

Forskning viser at opp mot 80% av homofile menn har analsex, og mange rapporterer smerte tilknyttet dette. Tidligere studier indikerer at nesten 60% rapporterer en grad av smerte, 31% mener at problemene har vært en faktor til avsluttede romantiske forhold og 10% er så plaget at de oppfyller kliniske kriterier for en seksuell dysfunksjon. Anodyspareunia er også assosiert med psykiske lidelser som angst og depresjon, akkurat som andre seksuelle problemer som prematur ejakulasjon og ereksjonssvikt. Mitt mål er at forskningen utvikler seg vekk fra et heteronormativt perspektiv til alle seksualiteter i et større nettverk. En begynnelse er at anodyspareunia tas på alvor som andre seksuelle dysfunksjoner og at man kan få råd og veiledning for hvordan man kan dempe eller bli kvitt smertene.

Studier viser at 1/3 av generasjon Z (dagens ungdomsgenerasjon) ikke regner seg selv som eksklusivt heterofile. Nå må forskningen på seksualitet og seksuell helse gjenspeile tendensen i samfunnet!

Henrik Leirtun

En kommentar om “Henrik om: Forskning på anodyspareunia

  1. Tilbaketråkk: Henrik om: Hvordan gjøre mer ut av bacheloroppgaven | Students' Psychology Union

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s