Sondre om: Master ved BI

Hei!44775297_2209383536052387_1074949994005397504_n

Mitt navn er Sondre, og jeg ble uteksaminert fra Høgskolen våren 2018. I likhet med mange andre søkte jeg meg inn på bachelor i psykologi ved Lillehammer med plan om å senere ta en klinisk master. Målet var å bli psykolog. I andreklasse begynte jeg virkelig å se bredden i faget vårt, og jeg gikk da inn i en lengre vurderingsfase for hva jeg faktisk ønsket å arbeide med etter utdanningen min.

Etter å ha fullført Arbeids- og Organisasjonspsykologi var jeg ikke i tvil, det var normalpsykologien som var min interesse – og denne skulle jeg utforske i et organisasjonsperspektiv. Nå kan du påpeke at man fullt ut kan jobbe med organisasjonspsykologi som klinisk psykolog også, og det er helt sant. Kliniske psykologer kan, i hvert fall etter spesialisering i arbeids- eller organisasjonspsykologi, jobbe innenfor de samme områdene. For meg var ikke klinisk kompetanse interessant, og søket etter ulike mastergrader innenfor AO var så i gang. Etter en tid med undersøkelse falt valget på Bedriftsøkonomisk Institutt.

Hvorfor valgte jeg å søke BI?

Min interesse dreiet seg hovedsakelig om organisasjonsdelen av psykologien. Samtidig så jeg ulempene det innebar å ikke inneha kunnskap om flere aspekter ved organisasjoner. At BI da kunne tilby en Master of Science i Leadership and Organizational Psychology vurderte jeg som det mest passende alternativet for den profilen jeg ønsket meg inn mot arbeidsmarkedet. BI tilbyr også en internship-ordning i starten av 3. semester som man kan søke seg til. I tillegg til dette har BI en internasjonal profil med mange utvekslingsstudenter, nærhet til næringslivet, dyktige og engasjerte forelesere, klasseaktiviteter, og ofte flere vurderinger i hvert emne utover eksamen.

Vi er en klasse med over 80 studenter, bestående av mange ulike studiebakgrunner. Her finner man studenter med bachelor i psykologi, økonomi, sosiologi, organisasjons og ledelse, økonomi og administrasjon, og markedsføring, kun for å nevne noen. Det er denne variasjonen som gjør aktivitetene i forelesningene interessante. Man får utfordret sine synspunkter, og lærer at det finnes mange måter å forstå oppgaver og situasjoner på. Denne tverrfagligheten gir rom for utvikling, og man bidrar også til andres læring gjennom diskusjon og forklaring av psykologiske perspektiver.

Tips til de som snart skal søke seg til videre utdanning

De fleste tenker nok igjennom hvilke emner de syntes er mest interessante. Om man finner det ene emnet man virkelig brenner for, bør man spørre seg om hvordan man kan anvende dette ute i verden. Det finnes mange muligheter for psykologiutdannede fremover. Psykologiforbundet er et eksempel på en organisasjon som stadig fremmer psykologisk kunnskap, og betydningen dette har for samfunnet. Tenk igjennom hva du har lært, anvend dette i praksis, og vurder hvordan du kan bidra til å skape den arbeidsplassen du selv ønsker fremover! Om du ønsker å gå inn i jobb etter bacheloren bør du være tydelig på hva du har å bidra med etter bacheloren. Ikke bare hva du sitter med av kunnskap, men også hvordan du har lært deg å planlegge, evne til å prosessere store mengder informasjon, og ikke minst engasjement. Vi er studenter, og det viktigste vi har er evnen til å lære. Få frem hva du kan, og hva du skal få til!

Selv så jeg behovet for endringer som organisasjoner blir nødt til å gjøre i forbindelse med digitalisering, og hvordan dette kommer til å påvirke mange arbeidstakere. Behovet for reskilling og upskilling vil øke betraktelig, spesielt når man tar hensyn til befolkningens økende pensjons- og levealder. Læring i bedrifter kommer i stadig større grad på dagsradaren, og derfor tok jeg også studiepoeng i pedagogikk ved siden av bacheloren. Husk at vi er den kommende generasjonen arbeidstakere, og om noen år er det vi som skal sitte med ansvaret. Vi former vår egen karriere og arbeidslivets fremtid allerede nå!

Jeg svarer gjerne på eventuelle spørsmål, du kan kontakte meg på sondretorgrimsen@gmail.com

Lykke til i tiden fremover!

Sondre Torgrimsen

2 kommentarer om “Sondre om: Master ved BI

  1. Tilbaketråkk: Veien etter bachelor – Studentbloggen – Høgskolen i Innlandet

  2. Tilbaketråkk: Tilbakeblikk på karrieredagen | Students' Psychology Union

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s