Arrangerer Norges andre konferanse i miljøpsykologi

Conference on Environmental Psychology arrangeres for andre gang, og er den eneste konferansen i miljøpsykologi i Norge. Konferansen vil finne sted på Høgskolen i Innlandet, Lillehammer, 29-30 November 2018. Espen Granberg Johnsen, ordfører i Lillehammer kommune, foretar den offisielle åpningen av konferansen.

DSC03169_Gamlebygget_2

Miljøpsykologi
Miljøpsykologi er en gren innen fagfeltet psykologi som handler om hvordan mennesker blir påvirket av fysiske omgivelser, og hvordan mennesker påvirker miljøet. Målet til konferansen innebærer, blant annet, å fremme forskning innenfor miljøpsykologi og relaterte disipliner, i tillegg til å vise hvilke praktiske anvendelser denne vitenskapen kan bidra til.

«Miljøpsykologi er et relativt nytt felt i psykologien. I Lillehammer har vi lykkes med å etablere et sterkt fagmiljø på dette feltet, og driver det eneste masterstudiet i Skandinavia i miljøpsykologi. Gjennom konferansen ønsker vi å skape en møteplass for studenter og forskere, for faglig påfyll, inspirasjon og spirer til nye forskningsideer», sier foreleser i psykologi og ph.d. stipendiat i miljøpsykologi, Ingeborg Flagstad.

Studentdrevet konferanse
Konferansen arrangeres av rundt 25-30 studenter ved Høgskolen Innlandet, i samarbeid med Miljøpsykologisk nettverk. Ingeborg Flagstad er foreleser i faget «anvendt gruppepsykologi» på master i miljøpsykologi. I forbindelse med dette faget får fire masterstudentene øve seg i rollen som leder av ulike undergrupper med BA-studenter. Samarbeidet med studentene og vitenskapelig komite er unikt og svært positivt. Et innovativt og godt eksempel på hvordan studenter kan involveres i faglig virksomhet og knytte teori til praksis.

45388068_922158194659980_8039692686598340608_n

Bidrar til å sette Lillehammer på kartet
I år kommer det deltagere fra blant annet Hawaii, Nigeria, Algerie, Tyskland, Kina, Marokko, Tyrkia, Nederland, og California. I tillegg kommer det deltagere fra flere forskningsmiljø og fagmiljø, blant annet GreeNudge, Sintef, Transportøkonomisk institutt (TØI), Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU), Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), og Norsk institutt for naturforskning (NINA). Vi har et sterkt faglig og variert program, med to anerkjente forskere som key-notes:

  • Christian A. Klöckner (NTNU): Studerte psykologi med fordypning miljøpsykologi på Ruhr universitet i Bochum, Tyskland (1992-1999) hvor han også tok sin doktorgrad i et prosjekt angående virkning av vaner på transportmiddelvalg (2001-2005). I dag er han en professor i sosial psykologi og metode ved NTNU. Hans hovedinteresse innenfor forskning er hva som påvirker miljømessig atferd fra et psykologisk perspektiv. Et av de vanskeligste aspektene med å kommunisere viktigheten og fakta av klimaendringer, er å påvirke både beslutningstaking og atferdsendring. Med prosjektet Climart vil Klöckner vise til hvordan visuell kunst, med bruk av mer følelsesmessig og personlig relevant språk kan bygge en bro over skillet mellom vitenskapelig informasjon og personlig ansvar. Denne typen kunst kan være effektiv til ikke bare den som allerede er bekymret om klima, men også til dem som ikke er. Prosjektet Climart følger dette arbeidet ved å utforske nærmere hvordan visuell kunst kan påvirke meninger om klimaendringer.
  • Jos Brosschot (Leiden University): En verdenskjent helse-psykolog og stressforsker, med ekspertise innenfor hvordan psykososialt stress påvirker helse. Brosschot har en PhD fra Utrecht University, hvor han var en av de første som påviste at stress påvirker immunsystemet. Han har vært professor ved Leiden University i Nederland siden 1998, og har fått mange priser for sin innovative forskning – blant annet fra The Royal Dutch Academy of Sciences (KNAW) og The Netherlands Organization for Scientific Research (NWO). Mye av hans forskning er basert på psykososialt stress, som er klassifisert som en verdensepidemi av World Health Organization (WHO). Brosschot kommer til å ta opp et av de mest sentrale problemene i dagens samfunn – hvordan miljømessige faktorer påvirker stress.

Årets miljøbedrift
Vi ønsker å sette fokus på grønn næringsutvikling, og i den forbindelse kårer vi årets miljøbedrift. Dette er den eneste prisen som deles ut på dette feltet i Norge uavhengig av bransje. Vinneren av prisen kåres på bakgrunn av kriterier for miljøkultur, miljøgevinst og innovasjon. Komiteen som vurderer dette innehar stor fagkunnskap på området, og består av blant annet forskningsgruppeleder for miljøpsykologi på Høgskolen, Ph.D. i miljøpsykologi, samt leder i naturvernforbundet Silje Ask Lundberg. Prisen er rettet mot små og mellomstore bedrifter i Norge, og man håper med dette å løfte fram bedrifter som leder veien mot et grønnere næringsliv. Prisen deles ut den 29. november, som en del av konferansen på Høgskolen i Innlandet.

Konferanse_plakat copyFor mer informasjon om konferansen, se: https://eng.inn.no/CEP2018

Påmelding:
Studenter
Andre

Kontaktinformasjon:
Alexander Petersen
Mika Meidell
green@inn.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s