Vår om: Sinnpsyktbra

Hei!

Jeg heter Vår Synnøve Solbakken og tenkte å dele litt om prosjektet mitt Sinnpsyktbra. Jeg har alltid hatt interesse for mennesker og hva som får mennesker til å gjøre som de gjør. Da jeg søkte meg til Lillehammer på bachelor i psykologi, tenkte jeg egentlig at jeg bare skulle ta et årsstudium også gå videre. Det ble fort til at jeg utvidet årsstudiumet til en bachelor. Å ta en bachelor i psykologi har gjort at jeg sitter med mye bra kunnskap om ulike prosesser iboende i mennesker som bidrar til ulike handlinger og tankemønstre.

image3.jpeg

Teknologi har løst økonomiske problemer ved å gi mennesker psykologiske problemer. Den har ikke bare åpnet opp for et hav av informasjon og muligheter. Den har også åpnet opp usikkerhet, skam og selvtvilelse. Sosiale medier har noen sideeffekter, og gjør at de fleste føler at «ekstraordinær» er det nye «normale». Sosiale medier er fantastisk, men vi klarer ikke å ta imot alle inntrykkene som kommer og får bare med oss det beste av det beste og det verste av det verste.

Men sannheten er jo at livet er ganske … middels? Det er 0,0001% som er ekstraordinære på alle områder i livet, men det er de vi hører om og derfor ser på det som norm. Vi er ikke bra nok, fine nok, smarte nok eller flinke nok. Så derfor coper vi med dette på den eneste måten vi klarer; gjennom «selvrealisering». Vi MÅ gjøre noe ekstraordinært. Ved å redde barn i Afrika, ved å få alle akademiske medaljer på skolen, ved å delta i en radikal handling, ved å ha sex med alt som rører på seg… alt for å bli sett. Forventningene til seg selv blir urealistiske på grunn av sosiale medier. Man føler man må være mer radikal, mer ekstrem for å bety noe – og det er nettopp derfor jeg startet Sinnpsyktbra.

I en perfekt verden er alle kroppspositive, har alle troen på seg selv og gjør det de gjør fordi de har lyst – ikke fordi de skal imponere noen. Jeg har mange tanker og meninger om ting, det har jeg alltid hatt. Jeg startet i utgangspunktet Sinnpsyktbra-kontoen på Instagram for å få et utløp for alle tankene jeg hadde om ulike temaer, men jeg har fortsatt fordi jeg ser at det jeg skriver faktisk har en betydning for mennesker som følger meg.

Kontoen er åpen for at de som følger meg kan sende inn meldinger om tanker eller meninger, legge igjen en kommentar under et bilde om de føler teksten traff litt ekstra og viktigst av alt; (forhåpentligvis) føle at de ikke er alene om det de bærer på inni seg. Jeg får daglig inn spørsmål, tanker og hyggelige ord om innholdet jeg legger ut – og om jeg, om bittelille meg, kan gjøre dagen litt bedre for minst én person der ute bedre, så har jeg oppnådd målet mitt.

Jeg synes det å starte en sånn konto var utrolig skummelt, og jeg la ut mange følere hos venner og kjente for å se hva slags tilbakemeldinger jeg fikk. De har vært utelukkende positive. Jeg har fått flere tilbakemeldinger av mennesker jeg så vidt kjenner, som sier de synes det arbeidet jeg gjør er så viktig. Alle disse tilbakemeldingene boostet meg såpass at jeg hoppet ut i foredrags-bransjen. Ettersom at jeg per dags dato jobber i en 100% stilling, har jeg ikke mulighet til å satse på foredrag, men de jeg har fått holde har absolutt gitt mersmak. «Du trenger deg» har også utelukkende fått positive tilbakemeldinger. I fremtiden håper jeg at jeg kan satse fullt og helt på «bedriften» min, men enn så lenge er jeg mer enn fornøyd med den lille forskjellen jeg gjør gjennom Instagram (og et og annet foredrag).

Da jeg startet Sinnpsyktbra, var det initielle tanken min at jeg, etter tre år på psykologi, satt med for mye bra kunnskap til å ikke dele den. Jeg tror ganske mange kan løse sine egne «problemer» om de vet hvilke prosesser de jobber med og blir presentert for verktøy de kan ta i bruk i ulike situasjoner. Gjennom årene mine i Lillehammer har jeg selv blitt presentert for, funnet ut av og diskutert meg frem til, verktøy og tenkemåter som kan være med på å forebygge, og å hjelpe, andre mennesker. Det er slike verktøy jeg holder foredrag om, samtidig som jeg prøver å utfordre måten mennesker resonnerer på.

image2

Ønsker deg en fin dag!

Vår Synnøve Solbakken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s