Terje om: Utveksling i Australia

Hei! Terje her, jeg er på utveksling ved Bond University i Australia.

Hvordan jeg fikk det til? Bare søkte. Pawel fra internasjonalt kontor ved HiNN kan besvare alle spørsmål om utveksling og man kan få hjelp til å søke der. Jeg fikk fagene forhåndsgodkjent av studieleder så de vil kunne representere de fagene jeg ellers ville tatt på INN det semesteret. Trenger derfor ikke å ta noen fag i tillegg når jeg kommer tilbake. Trengte ikke vise til språkkurs, prestasjon eller lignende.

Hvordan er det? Den lengste sommeren i mitt liv så langt, og jeg er glad i sommer så det er supert. Den eneste utfordringen jeg har hatt så langt er at det er utfordrende å ikke bruke opp alle sparepengene mine på gøyale aktiviteter ettersom det er så mye nytt og spennende i alle kanter.

Jeg har fagene “Work Psychology”, “Drugs and Behavior”, “Leadership and Team Dynamics” og “Personality and Individual Differences”. Jeg har gleden av å være med i klasser på 10-30 mennesker, der 50% av studentene er utvekslingsstudenter. Foreleserne er ivrige etter diskusjoner, og de er her for å forelese. Oppfølging av enkeltindivider, hjelpetilbud, tutoring og andre tjenester er mye av grunnen til at Bond er blitt kåret til beste studentopplevelse i Australia de siste 12 av 13 årene.

Når det gjelder stress med eksamen er fag her på Bond Universitetet delt opp i eksempelvis 30%, 10% tellende underveis vurderinger (istedenfor arbeidskrav eller “hjemmelekser”). Dette vil si at vi blir vurdert i flere situasjoner, heller enn bare ved en eksamen. Jeg har for eksempel en innlevering i work psychology på 1200 ord, som teller 30% av total karakter i det faget.

Jeg bor på campus og valgte å dele soverom med en trump-supporter som spiller tennis. Solen er vennlig, og temperaturen stiger nå i november og mot desember her på gullkysten. Det er mye som skjer, jeg har en festival oppkommende, akkurat vært på meditasjonskurs, hoppet i fallskjerm og dykket med hai. Også stolt eier av surfebrett og nytt skateboard. Sol og strand er to favoritter med utveksling, da det var det jeg ønsket. Hver dag er unik, og feriefølelsen motiverer skolearbeid.

Vil du ha mer informasjon om utveksling kan du lese brosjyren under eller ta kontakt med internasjonalt kontor.

Terje Ertsås

En kommentar om “Terje om: Utveksling i Australia

  1. Tilbaketråkk: Thea om: Et år i varmen | Students' Psychology Union

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s