Thea om: Et år i varmen

Hallo, Thea her, nå sitter jeg på stranda på andre siden av jorda og koser meg på utveksling, AKA Brisbane Australia. Jeg leste innlegget som Terje skrev til SPU sin nettside og jeg er helt enig med han, dette er en eneste lang sommerferie! Det som skiller min opplevelse fra Terje sin er at jeg oppholder meg en time nord for han i Brisbane by, og min «sommerferie» varer i et år. Det er et år som blir godkjent og jeg slipper å ta opp fag, men det gjør også søknadsprosessen noe annerledes.

Ønsker en å ta et helt år krever det mye forarbeid og selvstendighet. Jeg måtte selv finne et universitet som tilbydde alle fagene jeg trengte for å erstatte alle tredjeårsfagene på Lillehammer, ettersom samarbeidsskolene til Lillehammer ikke hadde det. Det høres greit nok ut det, men det var ikke like lett å finne eller skjønne hvilke fag en kunne ta og ikke kunne ta. Etter mye søking fant jeg Griffith University. Jeg velger å skrive bacheloren min i sommerferien (november til februar) så skoleåret blir tellende og jeg slipper å ta opp fag når jeg kommer hjem.

På Griffith University er det mye større klasser enn på Bond University, men til hvert fag har en seminarer med kun 15 elever i hver klasse. Skolen er veldig flink til å ta vare på internasjonale studenter. De tilbyr blant annet hjelp med fagene, CV skriving, jobbsøknad og boligsøknad. Fadderuka var noe skuffende på den campusen jeg går på (Nathan og Mount Gravatt), men da tok en tidligere student tak og lagde en gruppe med alle de nye internasjonale studentene, og det endte med å bli en veldig morsom uke. Andre studenter på Gold Coast campus sier fadderuken der nede er mye større, men i tillegg kryr det av skandinaviske studenter. Ønsker en fler Australiere og andre nasjonaliteter er Griffith campusene i Brisbane området bedre. I tillegg er utelivet i Brisbane utrolig bra! Det tilbys masse idretter på Griffith, og enda fler på universitetene i området som en har mulighet til å bli med på. Må innrømme at Nathan og Mount Gravatt Campus ikke kan måle seg med Bond University, men i tillegg er skolepengene lavere og en får muligheten til å bo i en storby.

Selv om jeg får en fullverdig bachelor er det ingen garanti for at jeg kommer inn i Danmark. Det er en risiko en må være villig til å ta. Jeg oppdatere gjerne hvordan det går om jeg ender med å søke kandidatstudiet. Men jeg har virkelig fått øynene opp for flere og nye retninger etter endt bachelor. Har blant annet tatt et fag som heter Intro to Forensic Psychology som er helt utrolig spennende. I tillegg tok jeg et fag som heter Counselling Skills som ga meg et innblikk i hvordan det er å jobbe som psykolog. Vi øvde på terapi og jeg kan si at det er noe helt annet enn å lese teori i en bok.

Jeg har et tips for alle som tenker på å reise; begynn å undersøk tidlig! Blant annet er søknadsprosessen for visum enkel og grei for de fleste, men det er ikke alltid tilfelle (snakker av erfaring :-)).

Jeg anbefaler absolutt alle som vurderer det å ta et år med utveksling. Du får så mye igjen for det både faglig og sosialt, og ikke minst blir du god i engelsk. Hvem ville ikke valgt å tilbringe et år i varmen med surfing, storby, strand, festing, kule aktiviteter og masse fin natur??

Bare å sende en liten melding hvis du ønsker mer info om skolen, søknadsprosessen eller hva som helst annet

Thea Haldorsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s