Lokallaget Psykologiforbudet – engasjement til fordel for studenters videre utdanning

Psykologiforbundet er en samlende faglig forening for alle med en psykologisk bakgrunn. Det vil si at Psykologiforbundet er en faglig forening for alle som sitter med årstudiums og bachelorgrad i psykologi, samt spesialiseringer som eksempelvis klinisk-, arbeids og organisasjonspsykologisk-, og idrettpsykologisk master- og doktorgrad. På samme måte som at det finnes en fagforening for fag som pedagogikk, sosiologi, medisin, etc, er visjonen til Psykologiforbundet å opptre som psykologiens fagforening med samme formål for alle som sitter med psykologisk bakgrunn. En fagforening har som formål å ta vare på interessene til yrkesgrupper innenfor psykologi gjennom å blant annet kjempe for bedre lønn og gode arbeidsvilkår. Psykologiforbundet blir derfor en viktig brikke for deg som psykologistudent for å få best mulig utbytte av utdanningen din, og ikke minst kan Psykologiforbundet bli viktig i sammenheng med fremtidige arbeidsplasser for personer med psykologisk utdanningsbakgrunn.

Hvorfor Psykologiforbundet? Dette kan svares med et historisk utgangspunkt, da Psykologforeningen (skal ikke forveksles med Psykologiforbundet) ble opprettet i 1934 for å ta vare på interessene for hele omfanget av det fremvoksende psykologifaget. På 1970-tallet skjedde det derimot en endring til å bli en profesjonsforening for helsepersonell i forbindelse med at tittelen psykolog ble beskyttet i 1972 og reservert for kliniske psykologer med offentlig godkjennelse. I 1994 ble det derfor stiftet en forening kalt: Norsk forening for Psykologiske Samfunnsvitere, som i 2006 ble omdøpt til Masterforeningen. I 2013 ble Masterforeningen igjen omdøpt til Psykologiforbundet med en ny og klarere visjon om å inkludere alle studenter eller personer som har fullført en psykologiutdannelse ved universitet eller høgskole. Psykologiforbundet er per dags dato ikke en stor nok organisasjon til å opptre som en fagforening, men er på god vei og allerede i gang med å kjempe om saker som titteldebatten, karrieremuligheter, kliniske utdannelser, etc.

En organisasjon er ikke større enn sin medlemsbase, ergo: Dersom medlemsbasen øker vil Psykologiforbundet vokse. Fortsetter Psykologiforbundet å vokse vil visjonen om en fagforening for hele omfavne av psykologien realiseres ytterligere. Psykologiforbundet er derfor avhengig av dere, engasjerte psykologistudenters hjelp. Så her kommer frierbrevet; Å være medlem av Psykologiforbundet koster den nette sum av 300 kroner i året. Ved å være medlem får du reduserte priser på tidsskriftet APS rett i posten. Men det aller viktigste den årlige kontingenten bidrar med, er å holde Psykologiforbundet og visjonen om felles forening for hele omfavnet av psykologi i live. Vi i Psykologiforbundet ønsker å fortsette med et viktig arbeid, som å bistå i ELTE-saken, utføre omfattende karriereundersøkelser som å kartlegge hva personer med en psykologiutdanning faktisk gjør i arbeidslivet. Med andre ord, sikre alle med en utdanning innenfor det psykologiske fagfeltet. Og hvis det ikke er deg som psykologistudent som leser denne artikkelen, hvem er det da? Og hvis ikke nå – når?

Finn oss på facebook her.

Psykologiforbundet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s