Fra psykologistudent til politi

Hei! 

Jeg fullførte bachelor i psykologi våren 2018 ved Høgskolen i Lillehammer. I stedet for å gå videre på master begynte jeg heller på Politihøgskolen. Dette er ikke den mest typiske veien å ta, men den er aktuell for dere, siden man får stor nytte av det man lærte i psykologiløpet. Hvordan man får nytte av psykologien innenfor denne retningen får du vite mer om nå.

bilde hentet fra utdanning.no

Det mest innlysende å starte med er at man har et fag som heter psykologi i første semester. Da er det ikke overraskende at det er en stor fordel å ha litt kjøtt på beina fra før. Selv om faget heter psykologi så er ikke bare repetisjon fra bacheloren, da dette faget er mer rettet mot psykologien i operativ polititjeneste. Det er altså litt nytt å lære seg, men det er ekstremt interessant å se psykologien i en slik setting. Man lærer også hvordan å ta avhør på best mulig måte, og det å da ha kognitivfaget, spesielt falske minner i bakhodet er en kjempefordel. 

Når det kommer til selve jobben er forståelse for psykologi en vanvittig stor ressurs. Ved å tenke utvikling-, sosial-, abnormal psykologi – egentlig alt, får man en større forståelse av hvorfor mennesker er i den situasjonen de er i. Denne forståelsen og empatien gjør at du kan løse oppdrag på en måte andre ikke vil kunne tenke seg til, og dermed ha et større arsenal av alternativer å løse oppdraget på. I tillegg vil man møte mange personer med ulike psykiske lidelser. Å ha evnen til å gjenkjenne de ulike lidelsene og vite hva som er den beste måten å håndtere disse menneskene på kommer du langt med. 

bilde hentet fra vg.no

En forskjell fra psykologistudiet er at man på Politihøgskolen har flere fag samtidig, men da med færre studiepoeng på hvert fag. Det andre semesteret i første året har man 10 eksamener, så den forhåpentligvis gode studieteknikken man lærte i løpet av bacheloren kommer godt med. I tillegg gjør det at å ha lest psykologiske faguttrykk på engelsk at norske pensumbøker blir veldig lettleste i forhold. Under ser du fagene/hovedområdene, samt eksamenene vi har

Det første året er altså et teoretisk år med mye lesing kombinert med noen praktiske øvelser. Det andre året får man det man kun drømte om på psykologistudiet – praksis. Hele andreåret er nemlig et praksisår hvor man søker seg til et ønsket praksissted, og jobber sammen med en veileder som politi. Der får man smake på mye av det politiyrket har å by på, og er et veldig lærerikt år.

Så om du ønsker å jobbe med, og hjelpe mennesker, noe du mest sannsynlig ønsker siden du studerer psykologi, men på en litt annen måte, så er Politihøgskolen en perfekt vei å gå for deg som psykologistudent. 

Om det er noe du lurer på angående overgangen fra psykologi, eller om Politihøgskolen generelt tar jeg gjerne imot spørsmål. Send mail til promotering.spu@gmail.com så sendes spørsmålene videre til meg. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s