Våryrfestivalen 2019

Vi er så heldige å ha fått til et samarbeid med Våryrfestivalen og i den anledning tenkte vi å skrive et innlegg om denne flotte festivalen. Vi digger at Våryr bringer musikk og prat om viktige tema sammen. Målet deres er å gjøre verden til et litt bedre sted, kanskje et litt stort mål, men vi i SPU har trua!

«Våryrfestivalen handler om å lage en litt bedre framtid, og å forme den slik vi ønsker den skal være. Derfor fokuserer festivalen på å ta opp noe av det vanskelige med å være menneske! Årets tema er KJÆRLIGHET, med undertemaene sorg, rus og lyst.

Under festivalens dagsprogram kan du boltre deg gratis innen ulike former og innfallsvinkler av disse temaene, og være med på å gjøre verden til et litt bedre sted. Bli med på debatt, lytt til en spennende samtale, se et teater eller hør på live podcast! HELT GRATIS!» (Hentet fra nettsiden varyrfestivalen.no)

Hentet fra varyrfestivalen.no

4 APRIL 13:00
Det første arrangementet vi skal bidra på er en samtalen om sorg med forfatter Maria Navarro Skaranger og psykolog Peder Kjøs. Peder Kjøs kjenner nok de fleste på psykologi fra «Jeg mot meg», der vi får se gruppeterapi på nært hold. Maria Navarro Skaranger kom i høst ut med romanen «Bok om sorg (fortellingen om Nils i skogen)». Denne handler om ensomhet, avstand og forsøk på å handtere sorg og tragedie. Sjekk ut facebookarrangementet her.

VÃ¥ryrfestivalen sitt bilete.

5 APRIL 12:00
Det andre arrangmentet vi er med på er også med favoritten vår, Peder Kjøs, i tillegg til forfatter Maria Kjos Fonn. De skal denne dagen prate om rus og overgrep og hvordan man kan overleve vonde opplevelser. Maria Kjos Fonn er aktuell med romanen Kinderwhore som handler om å vokse opp med en mor som ruser seg. Hovedpersonen Charlotte utsettes også for overgrep og begynner selv å ruse seg.

Videre i arrangementet blir det en debatt om nettopp rus og rusen sin rolle i samfunnet vårt. Du kan lese mer her om deltakerene i panelet, men blant de har vi en kultursjef, en tidligere rusavhengig, en fra Tyrelisenteret og en fra Kompasset. Dette tror vi blir en veldig spennende og viktig debatt.

VÃ¥ryrfestivalen sitt bilete.

Vi håper selvsagt at dere kommer på arrangementene vi skal bidra på, men ikke glem alt det andre som skjer gjennom festivalen! Personlig gleder jeg meg aller mest til Kjartan Lauritzen konsert for det er alltid god stemning. Ellers skal Death by Unga Bunga, Lüt, NO. 4, Johan Berggren, Myra og Seksuell også få stemningen til topps. Sjekk ut fullstendig program her.

Vi anbefaler også å dra på de andre faglige arrangmentene. Blant annet kommer Tuva Fellman for å snakke om sex og podcasten «Forskning viser» kommer for å Livepodde. Gutta i «forskning viser» skal snakke om hvordan man kan forske seg til ekte kjærlighet og hva man skal gjøre når man finner en man vil satse på.

Hentet fra varyrfestivalen.no

Sjekk ut:
Nettsiden til Våryrfestivalen
Facebooksiden til Våryrfestivalen

Denne helgen blir altså stappet med morro og vi håper å se mange av dere der!
Vi gleder oss ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s